Kolesarjenje

Športno mesto

Kolesarjenje v Rušah

Kolesarjenje je odlična športna aktivnost za premagovanje stresa in krepitev moči. Sedite na kolo in se zapeljite po številnih kolesarskih poteh, ki vam jih ponujajo Ruše z okolico. Od enostavnih za aktivne družine z malimi otroki, do gorskih za športne entuziaste. 

Izbirate lahko med:

V času poletnih počitnic pa se lahko ob sobotah, nedeljah in praznikih na Pohorje zapeljete s posebnim poletnim avtobusom, ki vam omogoča tudi prevoz kolesa na vrh Pohorja. Vozni red je dostopen tukaj

Ride Ruše

Po gozdnih, makadamskih in asfaltnih poteh na območju Ruškega Pohorja ter Ruš se vije splet kolesarskih poti, ki so, v skupni dolžini posameznih poti, dolge kar 212 km. Gre za varne, urejene krožne kolesarske poti za ljubitelje klasičnega in e-kolesarjenja. E-kolesa si lahko izposodite v Športnem parku Ruše. Da pa bodo pedala lažje tekla, vas ob poti čakajo okrepčila, pa tudi polnilnice za e-kolesa. Ustvarite svojo zgodbo z ruških rid.

Dravska kolesarska pot

Skozi Ruše poteka Dravska kolesarska pot. Pravimo, da je kolesarska pot med Mariborom in Rušami ena izmed lepših kolesarskih poti v Sloveniji. Dravska kolesarska pot poteka skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) in je v celoti dolga približno 710 km. Pot se začne v neposredni bližini izvira reke Drave, na Toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärnten), Sloveniji in na koncu Hrvaški.
Dostopnost
sl_SISlovenščina