Športni park Ruše

Športno mesto

Športni park Ruše

Športni park so Ruše dobile leta 2007, po skoraj 30-letnem prizadevanju za nov, sodoben pokriti bazen. Ob velikem bazenu je otroški bazen oziroma čofotalnik, v sklopu bazenskega kompleksa pa so še wellness s savnami (finsko, turško in infrardečo), whirlpool s prostorom za počitek, fitnes, štiristezno avtomatizirano kegljišče in bazenski bar, kjer se lahko po rekreaciji osvežite z izbranimi pijačami.

Športni park obsega tri športne komplekse. Pokriti bazen je namenjen plavalnim tečajem otrok in odraslih, športnim dnem, potapljaškim tečajem in individualni rekreaciji. Wellness vsebuje dve finski, dve turški in infrardečo savno. Del tega programa sta whirlpool in terasa za počitek. Fitnes je namenjen skrbi za zdravje in oblikovanje telesa. Na kegljišču so na razpolago štiri popolnoma avtomatizirane steze.

Zunanja površine vsebujejo igrišče za in-line hokej, ki se pozimi spremeni v Veliko drsališče Ruše, skate park, igrišče za odbojko na mivki in kombinirano igrišče za rokomet/nogomet/košarko na tartanu. Na voljo so tudi igrala za manjše otroke ob Bazen baru, plezalna stena in igrala za večje otroke. V bližini se nahaja tudi fitnes na prostem in “street workout”.

Mladi nadobudni kolesarji se lahko preizkusijo na kolesarskem grbinastem poligonu t. i. “pump track”, tisti bolj spretni z rolko pa v skate parku. 

Športni park Ruše omogoča tudi izposojo električnih koles in vodnih plovil. Organizira tudi številne športne in družabne dogodke ter tako nudi zaokroženo športno ponudbo za vse generacije.

V neposredni bližini se nahaja tudi Športna dvorana Ruše, ki je namenjena košarki, odbojki, gimnastiki, športnemu plezanju na umetni steni in rekreacijski telovadbi.

Spoznajte doživetja, ki jih ponuja Športni park Ruše

V sodelovanju z društvom PureSport vsako leto, od maja od oktobra, Športni park Ruše organizira Četrtkova veslanja na Dravi. Veslanja so brezplačna, saj podpiramo gibanje, zdrav življenjski slog občanov in želimo vsem, ki nas obiščejo, predstaviti aktivnosti na in ob Dravi.

Zdravje, Drava in avantura so besede, ki vodijo organizatorje, da skupaj s partnerji pripravljamo organizirani spust z različnimi plovili na tem območju Drave. Trasa spusta poteka od čolnarne v Rušah do Drava Centra (Limbuško nabrežje) in s tematskimi postanki traja približno 2 uri. Spusta se lahko udeležite s kajaki, kanuji, rafti, SUP-i … Za vse, ki svojih plovil nimate in bi se dogodka želeli udeležiti, imajo organizatorji na voljo brezplačna prosta mesta na kanujih in kajakih.  

S spustom želimo vsem udeležencem spusta približati reko Dravo in aktivnosti, ki nam jih reka Drava ponuja.

obcina_logo_footer

Občinska turistična pisarna

Dostopnost
sl_SISlovenščina