Beribajte

Kultura na vsakem koraku Ruš

Beribajte

Občina Ruše je že od leta 2019 nosilka naziva »Branju prijazna občina« in je ena izmed 52 občin, ki imajo ta naziv. Bili smo uspešni na javnem natečaju za pridobitev naziva, ki ga je podelilo Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo RS za kulturo, za obdobje treh let.

V sklopu projekta smo se odločili, da v občini postavimo »Beribajte«, ki so nastale kot skupek idej in zamisli, kako bralno kulturo še bolj, ali pa znova, približati ljudem. Gre za majhne lesene hišice v pomanjšani obliki Ruške latinske šole, v katerih so shranjene knjige različnih zvrsti.

Nekdo je dejal: »Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah in branje je za duha to, kar je telovadba za telo«. Vabljeni v skrivnostni svet Beribajt.

Vabljeni, da obiščete Beribajte na različnih lokacijah po občini: Dom kulture Bistrica ob Dravi, Dom krajanov Bezena, Javni zavod Rast Ruše, park pred Občino Ruše, Dom kulture Ruše, Dom krajanov Smolnik, Športni park Ruše ter Zdravstvena postaja Ruše. Knjige so vam na voljo za branje od pomladi do jeseni. V  zimskem času pa vas knjige čakajo na policah knjižnice Ruše. 

Vabljeni v skrivnostni svet Beribajt.
Dostopnost
sl_SISlovenščina