Vernik

100 let tradicije

Bogata, več kot 100-letna tradicija z vrsto hišnih jedi.

Med njimi so specialitete nadevan domač zajec, jelenov zrezek v lovski omaki z brusnicami, črna redkev z bučnim oljem, hišna jetrna pašteta in mnoge druge sezonske jedi iz lokalnih živil.

V notranjosti gostilne sta dve, s pomično steno ločeni sobi, za 20, oz. za 30 oseb. Združeni pa sta primerni za skupine do 50 oseb.
Na letnem vrtu – v hladni senci mogočnih orehov pa je prostora še za 70 oseb.

Z Vami že od leta 1967

Leta 1967 je gostilno otvorila Ivanka Vernik ter s kuharsko knjigo, pomočjo družine in prijateljev zgradila temelje moderne gostilne.

INTERNACIONALNANAGRADA ZLATI KUHAR

Internacionalna nagrada Zlati kuhar
… Lastnica Ivanka Šauperl, znana gostinska delavka, je bila včeraj na razglasitvi rezultatov italijanske žirije v mariborskem hotelu Orel vidno razburjena, presenečena in srečna. V obrazložitvi piše, da so komisijo navdušili izvirnost, okusno pripravljeno omizje, oprema, postrežba in pripravljena obrazložitev jedi. »Ponudila sem našo specialiteto, domačega nadevanega zajca v omaki z dušenim jabolkom in slivami in kvašenimi žličniki, zanje sem našla recept v neki stari kuharski knjigi. K jedi sem ponudila rumeni muškat vinarja Ivana Doplerja iz Zgornje Počehove, žirija je bila navdušena nad izborom. Nadevanega zajca pripravljamo v našem gostišču že štiri leta in gre gostom izredno v slast« …

Večer, B.S.; Nov. 1985


VERNIKOV ORKESTER

O dolgoletni tradiciji gostoljubja priča tudi več kot 100 let stara glasbena skrinja – lajna.

Lajna Atlantic Orchester je bila v hišo pripeljana ob koncu 19. stoletja iz Londona. V sloveniji naj bi bile le tri tovrstne glasbene skrinje.

Po predhodnem dogovoru boste lahko v posebni sobi slišali melodije tega arhivskega objekta.


ZA OTROKE

Skrbimo tudi za dobro počutje naših najmlajših gostov, ki jih lahko namestimo na otroške sedeže, v okolici gostilne je urejena zelenica z otroškimi igrali, za mamice z dojenčki pa smo uredili otroško previjalnico. Seveda pa smo posebej za najmlajše prilagodili tudi našo redno ponudbo otroških menujev.

ZA INVALIDE

Gostilna Vernik je invalidom prijazna gostilna – enostaven dostop z invalidskim vozičkom tako v notranjost gostilne, kot na letni vrt. Imamo tudi posebej za invalide urejene sanitarije.

ZA KOLESARJE

V poletnih mesecih se na senčnem vrtu Gostilne Vernik ustavijo številni kolesarji. Za osvežitev in kratko regeneracijo je naš vrt več kot prava rešitev. Mimo naše gostilne poteka znamenita Dravska kolesarska pot.

Vernik

obcina_logo_footer

Občinska turistična pisarna

Dostopnost
sl_SISlovenščina